Kelet-Európában nyitna új gyárat a Land Rover

gazdaság
2015 május 23., 06:54
comments 40

A Financial Times szerint egy kelet-európai gyártóközpont felépítését tervezgeti a Jaguar Land Rover autóipari konszern.

A lehetséges helyszínek között felmerült Magyarország is.

A cikk szerint az indiai Tata ipari csoport tulajdonában lévő cég Magyarország mellett Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát is vizsgálja lehetséges helyszínként.

Szijjártó Péter két napja személyesen lobbizott Indiában, és állítólag külön csapat dolgozik a lobbizáson, de a hírek szerint a Tata inkább Szlovákia és Lengyelországgal szemezget.

A Financial Times szerint a Jaguar Land Rover termelése gyors ütemben bővül az utóbbi években, elsőssorban a Range Rover modell kereslete miatt. A cég tavaly 460 ezer autót gyártott, és az idei cél az 500 ezres szám elérése.

A Financial Times szerint az új kelet-európai üzem éves kapacitása legalább 250 ezer jármű lenne, jóllehet az egyelőre nem ismert, hogy a cég melyik modelljét gyártanák ott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.