Veszteséges lett az MVM nevű """"sikercég"""", 230 milliárdos hitelt vesz fel

gazdaság
2015 május 27., 14:58
comments 88

Utoljára tudhattuk meg, mi hangzott el az egyik legátláthatatlanabb állami cég, az MVM közgyűlésén, miután államosítják a kisrészvényesek tulajdonát (a jövőben feltehetőleg nem is tartanak majd közgyűléseket, mivel csak az állam marad a tulajdonos). Egyébként az MVM-leányvállalat Paksnál is így tesznek.

A Napi.hu ott volt a közgyűlésen, ahol kiderült: a sikercég 1194 milliárdos árbevételre 7,7 milliárd forintos veszteséget ért el, többek között a Dunamenti Erőműn és a Déli Áramlaton elkönyvelt értékvesztés miatt; tavaly még több, mint 30 milliárdos nyeresége volt az állami mammutcégnek. Felvesznek viszont egy 230 milliárd forintos klubhitelt, amivel kiszorítják egy korábbi, kedvezőtlenebb kamatú adósságukat.

A tudósításból az is kiderül, hogy vezetőség pezsgővel (!) búcsúztatta a kisrészvényeseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.