Lemond Sepp Blatter, a FIFA elnöke

sport
2015 június 02., 16:55
comments 285

Végre lemond Sepp Blatter, a FIFA végtelen ideje uralkodó, végtelenszer korrupció gyanújába kerülő elnöke, akit éppen néhány napja választottak újra a tisztségében. Új választásokra hívta fel a FIFA kongresszusát.

További jó munkát, Elnök úr!http://www.napigazdasag.hu/cikk/45070/

Posted by Orbán Viktor on Friday, May 29, 2015

Blatter a FIFA közgyűlésén beszélt erről, ahol megállapította: "hiába választottak meg,

úgy tűnik nem támogatja mindenki a mandátumomat."

Blatter azt is elmondta, hogy csakis a FIFA és a világfutball érdekei lebegtek a szeme előtt, amikor a lemondásáról döntött.

photo_camera Balra Blatter.

Nem sokkal azt követően jelentette be a lemondását, hogy arról jelentek meg hírek, hogy közvetlen munkatársa, Jérôme Valcke mindenképpen tudott az egyik 10 millió dolláros csúszópénzről. Az utóbbi hetekben attól volt hangos a világsajtó, hogy a 2018-as és a 2022-es világbajnokságok rendezésének odaítélésekor százmilliós nagyságrendű csúszópénzekkel kenték meg a FIFA vezetőit.

photo_camera AFP PHOTO / VALERIANO DI DOMENICO

A 78 éves Blatter 1998 óta vezeti a FIFA-t, és az elejétől kezdve végigkísérték tevékenységét a korrupciós vádak, amiket ravasznál ravaszabból módszerekkel söpört le magáról. A hétvégén egyébként még azt mondta egy svájci tévéinterjúban, hogy

"Miért mondanék le? Azzal elismerném, hogy valami rosszat tettem."

UPDATE: úgy tűnik, az FBI már magát Blattert vizsgálja.

A világ fociszerető közvéleményének hangulatát talán visszaadja ez a néhány gif:

giphy (5) giphy (4) giphy (3)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.