A Saul fia előtt, röviden - Nemes Jeles László Türelem című kisfilmje

interjú
2015 június 11., 13:59
comments 16

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

A mai naptól kezdve végre a magyar nagyközönség számára is látható lesz Nemes Jeles László cannes-i nagydíjas filmje, a Saul fia. A rendezőelső egészestés alkotását három rövidfilm előzte meg, melyek közül a 2007-es Türelem című kisfilmjében fedezhető fel leginkább, a Saul fiát kiemelkedővé tevő tematikai és stílusjegyek ötvözete. A filmet a 38. Magyar Filmszemle Legjobb Kisfilm díjával jutalmazták, és a velencei filmfesztivál versenyprogramjába is beválogatták, ugyanebben az évben.

link Forrás

A Daazo által készített angol nyelvű World of Shorts magazint a nagy európai filmfesztiválok közönsége számára készítjük, így az idei cannes-i filmfesztiválra is elkészült egy új szám, melyben még a hivatalos szekcióba beválogatott Nemes Jeles Lászlóval beszélgettünk a fesztivál előtt. Az alábbi interjúban a rövidfilmes stílusról, a 35 mm-es film értékéről (amilyenre a Saul fia is forgott) és a forgatókönyv-fejlesztésről kérdeztük a fiatalon nagydíjjal jutalmazott rendezőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.