Orbán: Egyre több bevándorló fog jönni, aki nem is menekült

politika
2015 július 03., 04:00
comments 511

A miniszterelnök reggel megint a Kossuth Rádióban indított, ahol főleg a bevándorlásról beszélt. Szerinte mindenki másképp gondolkodik a bevándorlásról, van, aki szerint hasznos, mások szerint káros, de:

„Sokan úgy gondolják, hogy az »idegen szép«, mert a bevándorlók befogadása pozitív dolog. Erre a sokszínűségre nincs szükségünk.”

Orbán azt is megismételte, hogy a következő két évben 40 ezer bevándorlót, menekültet fognak szétosztani az EU-ban, de ezt Magyarország nem tudja elfogadni. Főleg azt, hogy további 20 ezer embert hoznak be unión kívüli területről. „Magyarország közölte: ebből kimarad. Jogilag erre lehetőségünk van. Magyarország ragaszkodik az önkéntes döntéshez” – mondta. (Azt, hogy Ausztriából mennyi menekültet akarnak visszatoloncolni Magyarországra nem tudjuk, mert valaki nem mond igazat.)

A miniszterelnök szerint rossz politikával a jelenlegi népvándorlás a többszörösére gerjeszthető, ezért ő határozott határvédő politikát képvisel, és szerinte a magyar-szerb határfallal, miközben megvédjük Magyarországot, megvédjük az Európai Uniót is.

A beszélgetés legviccesebb részében a szerbeket dicsőítette (akikkel a héten megegyezett): arról beszélt, hogy a szerbek tele vannak életerővel, hiszen látjuk a vízilabdásaikat, nagydarab emberek. De most mégis bajban vannak a bevándorlás miatt. A szerb miniszterelnökről Orbán azt mondta, hogy robusztus, van ez a szláv karakter, aki viszont az ingét is odaadná. (Elnézést, nehéz volt követni ezt a gondolatmenetet, valószínűleg nem adtam át pontosan, mire gondolt, ha gondolt egyáltalán valamire. Update: végérejártunk a dolognak.)

Orbán szerint lehet félni a jövőtől, és lehet felkészülni: szerinte a nemzetközi szervezetek félnek, mi viszont felkészülünk. „Majd meglátjuk – mondaná a székely bácsi.”

Orbán szerint nem arról van szó, hogy csak a válságövezetből jönnek, és az arány folyamatosan módosul és módosulni fog a másik irányba. Ha van két kontinens, aminek a fejlődési mértéke annyira eltér egymástól, mint Afrika és Európa, és Afrikában azt a hírt kapják, hogy beengedik őket, és gondoskodni fognak róluk, akkor neki fognak indulni. „És nem százezren, hanem ennek matematikailag beláthatatlanok a következményei” – mondta Orbán Viktor, aki szerint ez olyan, „mintha meghívót küldenénk nekik”.

„Ez a konteinens nem lesz a te hazád, ez a mi hazánk”

– üzente azoknak, akik illegálisan átjönnek a határon, nem tudunk róluk semmit, nem ismerjük a szándékaikat, és hozzák magukkal a családjukat.

Orbán a görög helyzetről, vagyis inkább a sikereiről is beszélt: ha 2010-ben nem jött volna létre példátlan összefogás Magyarországon, és nincs kétharmados parlamenti többsége a kormánynak, akkor ma ugyanott lennénk, mint Görögország. Persze mélyen együttérez a görögökkel, és szurkol nekik.

Komoly eredménynek tartja az új költségvetést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.