Thürmer Gyula szerint ideje Görögország útjára lépnünk

politika
2015 július 04., 07:20
comments 171

„Azt üzenjük a hazai tőkéseknek, ne üljenek a babérjaikon: Görögország nincsen messze”

- mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szombaton Budapesten, Kádár János sírjánál, a politikus halálának 26. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

A görög válságra „megoldás, kiút csak egy van: folytatni a harcot a tőke ellen, kilépni az Európai Unióból, népi, dolgozói hatalmat teremteni, megadóztatni a gazdagokat.”

photo_camera MTI Fotó: Illyés Tibor

A Munkáspárt vezére szerint ha azt akarjuk, hogy a dolgozó emberekről szóljon az élet, akkor szocializmus kell, ami fellép a tőke, a NATO és az EU ellen.

Pártja céljaként a békét, szociális, lét- és közbiztonságot is jelentő normális élet megteremtését említette, ahol mindenki tiszteletben tartja a világosan megfogalmazott értékeket és szabályokat, mindenki lehetőségei arányában viseli a közterheket, és az ország nem idegen érdekeket szolgál.

A Munkáspárt aláírásgyűjtést indított a normális élet megteremtése érdekében.

Thürmer Gyula nagyjából százötven fős, zömében idősekből álló hallgatóságának azt mondta:

„Kádár János unokái vagyunk”.

És hogy Csermanek úr három évtizedes vezetése alatt jobb volt az élet, azok is boldogulhattak, akik nem értettek ugyan egyet a rendszerrel, de nem is lépett fel aktívan ellene. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.