Kövér László aranyat köpött megint

Tbg
POLITIKA
2015 július 17., 18:31
comments 316

Kövér László házelnök újabb interjút adott, ezúttal a közmédiának (m1, Aktuális), lássuk:

Arról, hogy a mostani ellenzék akkor is megakasztja a kétharmados többséget elvesztő Fidesz munkáját, amikor nincs is rá oka, így vélekedik:

A Fidesz kilencvenes évekbeli és az ellenzéki erők mostani parlamenti fellépése közötti különbségről szólva a házelnök kijelentette, "kétségkívül feszegettük a meglévő kereteket, de azokat nem akartuk lebontani, ledönteni, áthágni". Hozzátette, "nem minden megmozdulásomra, gesztusomra vagyok én sem büszke".

Itt egy pillanatra persze elbizonytalanodik a magyar ember, hogy mire nem büszke a Fidesz 2. (3., 4.) legerősebb embere, de aztán hálistennek kiderül, hogy nem a botránypolitizálásra, obstrukcióra és gáncsosokodásra, hiszen:

"nem is mondhatja senki, hogy az elmúlt 24 évből az a 12, amikor a Fidesz ellenzékben volt, botránypolitizálással telt volna el az ellenzék részéről, vagy az ellenzék, amiben a Fidesz (...) egy idő után meghatározó erő volt, azzal töltötte volna az idejét, hogy ellehetetlenítse a kormánykoalíció működését".

Az interjú végén természetesen szó esik az oszmán áfium ellen való orvosságról is, de tényleg, mintha csak jó Zrínyi Miklós horváth magyar bán több száz éves gondolatait hallgatnánk újra:

"nem a magyar polgári berendezkedés, nem a magyar polgári társadalom van veszélyben, hanem annak az európai keresztény civilizációs kerete; egész Európa van veszélyben, és annak részeként van veszélyben Magyarország is"

Én tényleg csak amiatt aggódom, hogyha ilyen tempóban ad Kövér interjúkat, megzuhan az arany ára. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.