Babákon tanulják a lefejezés technikáját az ISIS gyerekkatonái

Terrorizmus
2015 július 20., 09:35

Megszökött az Iszlám Állam kiképzőközpontjából egy 14 éves fiú, akit az ISIS katonái akkor ejtettek foglyul, amikor Észak-Irakban a jazidieket. Nemcsak őt, a fiatal fiúkat, lányokat, nőket elhurcolták, az idősebbeket megölték.

A lányokból szexrabszolga lesz, a fiúkat táborokba vitték, ahol elkezdték a kiképzésüket. Jahja erről a táborról mesélt az AP-nek. Ő és öccse öt hónapot töltöttek ott, mielőtt sikerült megszökniük.

Az ideológiai felkészítés mellett megtanították őket arra, hogyan kell lefejezni valakit. Minden kapott egy nagyobb bábot, és egy kardot, azt mondták nekik, hogy képzeljék el, hogy egy hihetlennel van dolguk, és fejezzék le. Először nem sikerült, sőt, másodszorra és harmadszorra sem. Ezután megmutatták a helyes technikát, videókat is vetítettek nekik valódi lefejezésekről, és akkor már sikerült - meséli Jahja.

Nemcsak a lefejezést tanították meg, hanem a verekedést és azt is, hogyan lőjjenek le valakit, akár közvetlen közelről. Minderre naponta tíz órát képezik a gyerekeket, akiket rendszeresen vernek, hogy még keményebbek legyen. Közben pedig a Koránt is tanítják nekik.

Az Iszlám Állam állítása szerint több száz ilyen kiképzőtábor működik. Nyilvánosságra hoztak több videót is, többek között arról, ahogy a gyerekek a gépfegyver használatát tanulják.

A kegyetlen kiképzésen átesett gyerekeket aztán élesben is bevetik, márciusban gyerekkatonákkal végeztettek ki egy izraeli kémnek mondott fiatalt, a múlt héten egy megkötözött, földön fekvő szír katona fejét vágta le egy fiú vadászkéssel.

Nemcsak foglyul ejtett gyerekeket képeznek ki, hanem olyanokat is, akiket édességgel vagy különböző ajándékkal csábítanak el. Az Iszlám Állam azzal kérkedik, hogy több száz olyan kiképzőtábora van, ahol gyerekeket készítenek fel. 

A szíriai migráns szervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja is úgy tudja, hogy több mint ezer, 16 évesnél fiatalabb tagja van az ISIS-nek. Őket  öngyilkos merényletekben is bevetik. (stripes.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.