Elsöpörte a népharag a pornótilalmat Indiában

külföld
2015 augusztus 05., 08:40

Az országos felháborodás miatt az indiai kormány újra elérhetővé teszi azt a 857 pornóoldalt, amelyeket a múlt héten blokkoltak.  A távközlési minisztérium közölte a szolgáltatókkal, hogy újra elérhetővé tesznek minden olyan url-t, ami nem tartalmaz gyerekpornót.

Az indiai kormány korábban tagadta, hogy erkölcsrendészkedni akartak volna, egyszerűen csak meg akarták akadályozni, hogy gyerekek is hozzáférjenek az oldalakhoz. 

Az indiai Legfelső Bíróság még júliusban bírálta a kormányt amiatt, mert nem tud mitt tenni a pedofil oldalak terjedése ellen.

Ezt követően az internetszolgáltatóknak összesen 857 honlapot kellett elérhetetlenné tenniük. Ezek között voltak a világ legnagyobb pornóoldalai és helyi szájtok is. A tiltást a kormány kérte a szolgáltatoktól, mivel a hivatalos magyarázat szerint mindezek társadalomellenes tevékenységre ösztökélnek.

A telekommunikációért felelős miniszter, Ravi Shankar Prasad kedden találkozott az internetszolgáltatók képviselőivel, akik a tiltás azonnali feloldására kérték, mivel visszaesett a forgalmuk.

A szolgáltatók a mostani helyzettel sem elégedettek, mivel a kormány most rájuk hárította a felelősséget, hogy ellenőrizzék, melyik oldalon vannak pedofil tartalmak.

A pornó betiltása miatt a tiltakozáshullám söpört végig az országon, több politikus és civil szervezet is felemelte a szavát a tiltás ellen. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.