Éjjel élvezem

SZEX
2015 augusztus 07., 19:02
comments 191

Számunkra kicsit hihetetlen, hogy vannak felnőtt emberek (tapasztalataink szerint főleg férfiak), aki még nem hallottak arról, hogy a nők álmukban spontán képesek elélvezni, pedig biztos így van, mert néhány hete sokan alaposan meglepődve - bár lelkesen - osztogatták az erről szóló kutatást bemutató cikket.

Nem újdonság, hogy a nőknek is vannak a férfiak "nedves álmaihoz" hasonló éjszakai élményeik, sőt ezek épp olyan gyakoriak, mint a férfiaké. Legfeljebb a legutóbbi évekig nem szívesen beszéltek róla, hogy bizony álmukban igazi orgazmusuk van.

A kutatóknak sem kellett volna feltétlenül alváslaborban múlatni a drága időt, az is elég lett volna, ha megkérdeznek néhány nőt, aztán elhiszik, amit mondanak. Elég sok melót megspóroltak volna. Végül persze tudományosan is megállapításra került mindez. Ráadásul az általuk tesztelt nők amennyire tudjuk még csak terhesek sem voltak, pedig biztosíthatjuk a kedves kutatókat, sok nőnél akkor pörög csak igazán az álombéli móka. Akár zavarbaejtő mindez, akár nem. Márpedig sokszor az. Még magának az álmodóknak is, méghozzá a "casting" miatt.

Szexeltél a főnökkel? Ne szégyelld, jót jelent!

Az álombeli szex azonban nem csak a hormonokról, vagy a kielégítetlen vágyakról szól. Sok olyan álom van, ami után nem kicsit zavarbaejtő ébredés: szex a főnökkel, kollégával, tanárral, vagy a legjobb baráttodal. Pszichológusok szerint mindez csak hogy nem szégyellnivaló, de még csak arra sem utal az ilyen színes éjjeli epizód, hogy titkon bármelyikükre is gerjed az álmodó.

Míg a férfiak álmait eleve más szereplők töltik be, mint a nőkét, ami a nőket illeti, az álmokban felbukkanó (akár zavarbaejtő: lásd főnök) szereplővel való szex azt jelenti, hogy valami olyat lát ezekben az emberekben, amit (nem szó szerint) de magáévá tenne, hogy részben olyan lehessen, mint ők. Ha a szakmai ranglétra magasabb fokán áll(nak) az illető(k), az nem azt jelenti, hogy mocskos a fantázia, vagy hogy kielégítetlenség tört elő valakiből, sokkal inkább egy egyértelmű jelzés, hogy ideje komolyan vennie ambícióit, és az agya ekként tréfálja meg ahelyett, hogy egyértelmű üzenetet küldene.

Merthogy az agyban dől el minden. A feljebb emlegetett "döbbenetes", a nők álmában átélt csúcstámadásaira fókuszáló kutatások ugyanis újabb bizonyítékot találtak arra is: a nők bizony az agyukkal (is) élveznek. Sőt.

A legfontosabb erogén zónánk az agyunk

Az MRI-vizsgálatok szerint az álmukban orgazmust átélő nők teste és agya egyaránt is úgy reagált az orgazmussal járó álmokra, mintha valóban fizikai stimuláció érte volna a testüket. Volt helyi vérbőség, felprögött pulzus, szapora légzés, izomösszehúzódások, minden ami kell.

Sőt, az is bizonyítást nyert, hogy

álmukban a nők legalább akkorát tudnak élvezni, mint a valóságban.

Sokan bár ébren képtelenek elélvezni, de álmukban simán. Ez a jelenség elég pontosan rávilágít arra, mennyire értelmetlen női Viagrát fejleszteni, ahogy arra is, hogy a nők egy jelentős részének komoly tanulási folyamat, mire (ha és egyáltalán) eljut odáig, hogy felszabadultan, szégyenérzet, bűntudat, vagy szorongás nélkül a csúcspontot is beleértve élvezze a szexet, és képes legyen kizárni a tudatából minden zavaró tényezőt.

Bár egyes alvásvizsgálatok szerint a nőknek és a férfiaknak is egyaránt 4-4 százaléka élvezett el álmában, elgondolkodtató érdekesség, hogy a nők álmaiban a partnerük is eljutott az orgazmusig. A férfiak közül egy sem tapasztalt ilyet.

Az is meglehetősen árulkodó és szomorú eredmény, hogy ugyan hasonló arányban álmodtak a nők és a férfiak arról, hogy maszturbálnak, de a nők körében jellemzően csak a 35 feletti és náluk idősebb korosztály számolt be ilyen álmokról. A jelenség magyarázata elég kézenfekvőnek, és egyben elszomorító.

Lenne még mit tenni a szexuális kultúra fejlesztésén, és talán az a bizonyos Apple store-ból kitiltott maszti-app sem lett volna rossz termék. Kár, hogy a női szexualitás még mindig tabu.

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.