Rogán bűncselekménnyé minősítettné a határkerítés megrongálását

politika
2015 augusztus 07., 17:32
comments 361

Rogán Antal bejelentette, hogy a Fidesz-frakció törvényjavaslatot nyújt be sürgősségi tárgyalást kérve, amiben

"bűncselekménnyé válna a határzár megrongálása, ami így akár börtönbüntetést is vonhat maga után."

rogan_antal_fidesz_5

A frakcióvezető szerint azokat az embereket, akik megrongálják az ideiglenes műszaki határzárat példásan meg kell büntetni, mert az a magyar állam tulajdona. Rogán szerint

"nem elég, hogy az illegális bevándorlók törvénytelenül lépik át az ország határát, de ráadásul még a magyar állam tulajdonában is kárt tesznek".

Pénteken reggel történt meg az első átvágása a déli határszakaszon épülő kerítésnek, az átjutókat elfogták, a rendőrség a kárt mintegy

kettőezer forintban állapította meg.

Rogán javaslata alapján a jövőben akár az összes menekültet őrizetbe lehetne venni az általuk elkövetett határátvágós-rongálós bűncselekmény miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.