Amikor már a holland adóhatóság is érthetőbb magyar levelet küld, mint a magyar

kultúra
2015 augusztus 15., 05:59
comments 132

Míg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal érhetetlenebbnél érthetetlenebb mondatokkal bombáz bennünket, addig a holland állam már rájött arra, hogy egy hivatalos levél nem attól jó, ha azt csak az ország lakosainak 70 százaléka érti meg, hanem akkor, ha MINDENKI.

Az alábbi levelet egy Hollandiában élő magyar kapta, aki ezt írta később a Facebook-on:

„Nem vártam el, de jól esett hogy nem kellett kínlódjak megérteni a hollandot. Barátságos ország külföldiekkel.”

Nekünk a címzett egyik ismerőse, Balázs továbbította a szöveget.

photo_camera Katt és megnő.

Igen, a Pázmány Péter érsek barokk körmondataihoz szokott magyar olvasónak talán dedósan egyszerűnek hat néhány mondat, de a levél tökéletesen ellátja feladatát: minden címzett számára érthetően fogalmaz.

Ha különösen érthetetlen vagy meglepően érthető szövegbe botlasz, küldd el a vilagos@444.hu címre!

A legjobb és legrosszabb példákat összegyűjtjük és kielemezzük a 444 Világos!?! kampányában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.