Brutális a helyzet Tiencsinben

Tbg
katasztrófa
2015 augusztus 15., 18:37

Továbbra is katasztrofális a helyzet az észak-kínai Tiencsinben, ahol felrobbant egy vegyiüzem. A hatóságok a robbanás 3 kilométeres körzetéből mindenkit evaukáltak, a katonság vegyvédelmi alakutait rendelték a helyszínre.

A halálos áldozatok száma 104-re nőtt, de mindössze kéttucatnak tudták eddig személyazonosságát megállapítani, a többi áldozat felismeréséhez DNS-vizsgálatra lesz szükség. A sebesültek száma 720-ra emelkedett, 25-en válságos, 33-an súlyos állapotban vannak.

Egy túlélőt viszont találtak a robbanás epicentrumától 50 méterre.

49 tűzoltók még mindig keresnek, feltehetően ők is meghaltak.

Összesen 700 tonna nátriumcianidot tároltak az üzemben, ami felrobbant. A nátriumcianid rendkívül mérgező, vízzel érintkezve pedig könnyedén robbanásveszélyes acetilénné alakul.

A kínai elnök, Hszi Csin-Ping beszédében az iparosok felelősségét firtatta,  a "biztonságos fejlődés" elvét hangoztatta és azt, hogy a hatóságoknak az emberek, a dolgozók érdekeit minden egyéb elé kell helyezniük, hogy megelőzhetőek legyenek a hasonló balesetek - áll a Hszinhua hírügynökség jelentésében. (BBC/PDCh/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.