A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor még több menekültet akar Magyarországra

POLITIKA
2015 augusztus 17., 09:01
comments 169

"Orbán lebukott: még több menekültet akar Magyarországbra" - ez a címe annak a közleménynek, amit Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője juttatott el az MTI-hez a 12.30-kor a Teréz körúti pártközpontban kezdődő sajtótájékoztatójáról.

photo_camera Hazai Iván András, Niedermüller Péter, Hajdu László, Simon György, Borka-Szász Tamás, Oláh Zsigmond, Bács Márton, Gréczy Zsolt, Gy. Németh Erzsébet, Vadai Ágnes, Kerék-Bárczy Szabolcs, Bauer Tamás, Szabó Zoltán, Sebők László, Arató Gergő (takarásban), Élő Norbert, Ferencz István és Nemes László (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Egyelőre tehát nem tudjuk, hogy a kormányfő milyen módszerrel szeretné fokozni az országba irányuló menekültáradatot, de kiváncsian várjuk a DK-s politikus eszmefuttatását. Elvileg másfél órán belül minden kiderül.

UPDATE

Ahogy a 444 is megírta, egyedül Magyarország akar kimaradni az Európai Unió határvédelmi műveleteinek finanszírozásból, amely a schengeni övezet integritásának megőrzését célozza. Gréczy szerint a magyar kormány nem akarja megoldani a menekültproblémát, mert számára addig jó, amíg "van ki ellen uszítani", és nem kell más, fontos kérdésekről, mint az oktatásról vagy a korrupcióról beszélni. Ha az unió megoldja a menekültkérdést, azzal eltűnhet az utcáról a Fidesz ellensége, és ezt Orbán Viktor nem akarja - hangzott még el a sajtótájékoztatón.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.