Ha depressziós vagy, jobb, ha nem csak chatelsz a haverjaiddal

test és lélek
2015 augusztus 30., 13:49

Egy új kutatás szerint ha szomorú vagy, jobb, ha a zsebedben hagyod a telefonodat, ugyanis ha ilyenkor nyomkodjuk az okostelefont, az még rosszabbá teheti a hangulatunkat.

A depressziós emberek gyakran próbálják az okostelefonnal enyhíteni a bánatot, de a Computers in Human Behaviorben megjelent kutatást vezető Jung-Hyun Kim szerint ez pont hogy elmélyítheti a problémát, és még jobban elzárja magát az ember a társadalomtól.

A jelenséget PUMP-nak hívják (problematic use of mobile phone, azaz kb. okostelefon problémás használata), és arról szól, hogy aki depressziósan chatel másokkal, hátha jobb kedve lesz, annak sokkal kevésbé fog beválni a módszere, mint annak, aki a valóságban is találkozik a barátaival. (Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.