Németország a segítő jobbját nyújtja Magyarországnak

migráció
2015 szeptember 02., 21:20
comments 125

A német belügyminiszter szerint nem szabad mindig csak bírálni Magyarországot, hanem segítséget is fel kell kínálni a menekültügyi helyzet kezeléséhez. A német közszolgálati tévében, a ZDF-nek adott interjút teljes egészében itt nézheti meg.

de maziere

Thomas de Maiziere hangsúlyozta, hogy Magyarországon is létre kell hozni olyan közös, uniós üzemeltetésű menedékkérő-regisztrációs központokat - úgynevezett hot spotokat -, amelyeket az uniós állam-, illetve kormányfők döntése alapján Olaszországban és Görögországban is kialakítanak. Így lehet csak megoldani azt, amit a német riporterek "budapesti drámának" neveztek.

A német belügyminiszter szerint egyébként Magyarország "sok más tagállammal ellentétben" betartja a dublini előírásokat, de már közel áll a túlterheltséghez, ezért segíteni kellene neki.

A munkában az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) is részt vehetne - tette hozzá a német belügyminiszter. Elmondta, hogy tárgyalt António Guterres főbiztossal, aki jelezte, hogy az UNHCR kész támogatni Magyarországot.

(ZDF, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.