A sorkötelezettség visszaállításával riogatnak a Facebookon, a Honvédelmi Minisztérium kikéri magának

POLITIKA
2015 szeptember 13., 09:53

Ezt a közleményt adta ki vasárnap a Honvédelmi Minisztérium:

„A Honvédelmi Minisztérium határozottan cáfolja azt az internetes közösségi oldalakon terjedő alaptalan híresztelést, amely a sorkötelezettség visszaállításával riogat, hamis behívóparancs fénymásolatát terjesztve.

A Honvédelmi Minisztérium felhívja a média és a lakosság figyelmét arra, hogy a szóban forgó behívóparancs hamisítvány, amely alkalmas lehet az emberek nyugalmának megzavarására, bizonytalanságot keltve az olvasókban.

A Honvédelmi Minisztérium többször határozottan kijelentette, hogy Magyarországon a hatályos jogszabályok értelmében békeidőszakban nincs sorkötelezettség.

Magyarország katonái - szoros együttműködésben a rendőrökkel - a jelenlegi feszült migrációs helyzetben is biztosítják minden magyar állampolgár védelmét.”

Próbáltam megtalálni a Facebookon a posztot, amiről itt szó van, de nem jártam sikerrel. Végül olvasónk, Zsolt segített, és küldött egy nagyon nívós Facebook-oldalt, ami kiemelten foglalkozik a sorkatonaság visszaállításával, sőt, ők meg bíztosra mondták, hogy tavaly júliustól újra lesz. Sőt, szerintük Orbán Viktor tavaly lemondott :D

Ettől függetlenül persze üdvözlendő, hogy mostantól kezdve közleményben fogják cáfolni a minisztériumok, ha hülyeség terjed majd a Facebookon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.