A lengyelországi orosz nagykövet önvédelemnek nevezte, hogy a második világháborúban a szovjetek megszállták az országot

külföld
2015 szeptember 26., 17:44
comments 246

A hatalmas balhét kevert a lengyelországi orosz nagykövet, mivel egy tévéműsorban jogos önvédelemnek nevezte, hogy a Molotov-Ribbentrop-paktum értelmében 1939-ben a Szovjetunió is megszállta az ország egy részét..

A lengyel külügyminisztérium szerint Sergej Andreev ezzel a nyilatkozatával történlmi igazságokat akar aláásni és igazolni akarja Sztálin bűneit.

Az orosz nagykövet a TVN csatornának adott interjújában úgy értékelte a 1939-es eseményeket, hogy a lengyel vezetés politikája vezetett a katasztrófához, mert folyamatosan megakadályozták, hogy létrejöhessen egy koalíció Hitler ellen.

Andreev kijelentéseiért Ewa Kopacz lengyel miniszterelnök sem volt oda túlzottan. Szerinte az országba küldött nagyköveteknek inkább a két ország közötti baráti viszony építésén kellene dolgoznia.

(via Haaretz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.