Most már 1,5 millió menedékkérőre számít Németország

migráció
2015 október 05., 05:15

Belső menekültügyi hivatali dokumentumra hivatkozva írja a legnagyobb példányszámban megjelenő német lap, a Bild, hogy a korábbi 800 ezer - egymilliós menedékkérő-becslést jelentősen felfelé módosították, másfél millió főre. Más német újságok vagy a hatóságok nem erősítették meg az értesülést.

A jelentés szerint az utolsó negyedévben napi tízezer új menekdékkérővel számolnak, számol be a Bild. A német hatóságok szerint ez már akkora teher, amivel nem tudnak lépést tartani. A Bild szerint az is szóba kerül a jelentésben, hogy a most érkezők – akik között sokan vannak a fiatal férfiak – megpróbálják majd a családjukat is magukkal hozni.

Közben a német menekültügyi ellátórendszer recseg-ropog, elsősorban nem is pénz-, hanem inkább emberhiánnyal küzdenek az önkormányzatok, segélyszervezetek. Egyre erősebben hallatják hangjukat Angela Merkel kancellár párton belüli, konzervatív kritikusai is. Most már a CDU második embere, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter is arról beszélt, hogy valahogyan korlátozni kell a bevándorlók számát.

(Bild, DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.