Népszabadság: süllyed a 3-as metró alagútja, van ahol felülről kell megnyitni a felújításhoz

Budapest
2015 október 05., 06:41
comments 339

A Népszabadság úgy tudja, hogy

"át kell dolgozni a 3-as metró alagútrekonstrukciójának terveit, mert az első terv túl sokba került volna."

A Főmterv tervei szerinti felújítás 160 milliárdba kerülne, de ezt Tarlósék sokallták, így újra és újra átdolgoztatják a terveket. A lap szerint most egy 120 milliárdba kerülő van terítéken, de ez azért tud ilyen olcsó lenni, mert eszerint elmaradna a megállók belsőépítészeti arculatának megújítása és az akadálymentesítés is. A Főmterv jelentése az alagutak állapotára tavaly decemberre készült el, de a városvezetés azonnal titkosította. A Népszabadság szerint azért, mert borzalmas állapotok uralkodnak odalent:

  • a beszivárgó víz miatt például a most cserélt sínek alatt porlad a beton,
  • az újpesti szakaszon pedig egy kivitelezési hiba miatt az előírtnál jóval gyakrabban kell cserélni a sínlekötő elemeket,
  • a Kálvin tér és a Határ út között súlyos statikai hibák merültek fel, helyenként süllyed az alagút,
  • az sem kizárható, hogy az Üllői út alatt futó részt felülről kell megnyitni, hogy megerősíthessék a födémet.

A felújítási terveket a Főmtervnek az év végére kell véglegesíteni, ezután jövőre írhatják ki a kivitelezési tendert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.