Egy Facebook-függő tini vallomása: Pánikrohamaim vannak, ha nincs wifi

életmód
2015 október 09., 18:03
comments 339

Phil McGraw amerikai pszichológus műsorában szerepel a 17 éves Khloe, aki saját bevallása szerint

függője a közösségi médiának,

főleg a Facebooknak, Instagramnak és Twitternek. Elmeséli, "nem tud lélegezni" wifi nélkül, pánikrohamokat kap, ha elmegy otthonról, és nem talál hálózatot. Így aztán általában nem is megy el otthonról.

Telefonját alvás közben is magához szorítja, ébredés után az első dolga, hogy megnézze, hány lájkot kapott legutóbbi posztjára, és legszívesebb elszigeteli magát másoktól, hogy ne kelljen semmi mással foglalkoznia.

Elmeséli, a lájkoktól megjön az önbizalma, ami egyébként kifejezetten gyenge volt az iskolában. Igaz, akkor is összeomlik, ha nem kap elég lájkot. Élőben nem is igazán tud kommunikálni. Végül azért fordult segítségért, mert úgy érezte,

normális életet akar élni.

(Huffington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.