Orbán szerint Magyarország felkészült a schengeni előírások betartására

migráció
2015 október 15., 14:26
comments 48

Magyarország teljesen felkészült arra, hogy a schengeni megállapodásnak megfelelően csak ellenőrzötten, szigorú előírások szerint lehessen belépni az országba a magyar-horvát határszakaszon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak, az Európai Tanács brüsszeli ülésére érkezve.

Az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozója előtt azt mondta: ezt az állapotot Magyarország ha kell, egy órán belül meg tudja valósítani, viszont ez csak „a második legjobb megoldás”, a legelőnyösebb a görög határ lezárása lenne, ezt szeretnénk most elérni.

Orbán Viktor szerint péntek reggel lehet véglegeset mondani a magyar-horvát határszakasz esetleges lezárásáról, egyelőre meg kell várni a V4-es országok és az Európai Tanács egyeztetését.

Mindenesetre Magyarország felkészült, „a zöldhatár védelméhez szükséges műszaki létesítmények elkészültek, a szükséges magyar élőerő jelen van”, és a visegrádi partnerekkel nemzetközi összefogást is sikerült felépíteni, ez „szívbéli barátságon nyugvó közép-európai együttműködés” – mondta Orbán az MTI szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.