Simicskáék: A TV2 nem Vajnáé, mert már a miénk

Média
2015 október 15., 15:38
comments 974

A Megapolis Media Zrt. szerint nem érvényes az a szerződés, amivel Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. megvette a TV2 Media Group Holdings Kft.-től a TV2-t, mivel ők a tulajdonosok. Erről közleményt adtak ki:

„A Megapolis Media Zrt. 2015. október 13. napján megvásárolta TV2 Media Group Holdings Kft. 100%-os üzletrészét, ezzel közvetett módon a TV2 országos médiaszolgáltató tulajdonosává vált. A Megapolis Media Zrt. a mai napon Yvonne Perla Dederick és Simon Zsolt János ügyvezetőket a TV2 Media Group Holdings Kft. ügyvezetői tisztségéből azonnali hatállyal visszahívta, figyelemmel arra, hogy a TV2 csatornára vonatkozó adásvételi szerződést a tulajdonos hozzájárulása nélkül kötötték meg.”

A Megapolis Media Zrt. 100 százalékos tulajdonosa a Simicska Lajoshoz köthető médiavállalkozásokat hosszú évek óta irányító Fonyó Károly. Most, hogy Yvonne Dedericket és Simon Zsoltot kirúgták, a TV2 Media Group Holdings Kft. új ügyvezetője Fonyó Károly lett.

Fonyó az Indexnek azt mondta, hogy az elmúlt napokban egyáltalán nem beszélt sem Dedrickkel, sem Simonnal, és hogy hosszú jogi eljárásra számítanak, de az még a jövő kérdése, hogy feljelentést tesznek-e az ügyben.

Arról, hogy Andy Vajnának régi vágya volt egy nagy kereskedelmi csatorna megvétele, az eladás előtt itt írtunk. Andy Vajna egyébként a TV2 vezérigazgatójának a volt RTL Klub-os Dirk Gerkenst nevezte ki.

A TV2 (sajtóosztálya) egyelőre továbbra is Vajnát ismeri el a tulajdonosának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.