Aszad váratlanul Moszkvába látogatott

külföld
2015 október 21., 07:11
comments 75

Bashar al-Aszad szír elnök kedden Vlagyimir Putyinnal tárgyalt Moszkvában - jelentette be Dmitry Peskovorosz elnöki szóvivő.

A szóvivő szerint a két elnök a szír kormányerőket támogató orosz légicsapások folytatásáról tárgyalt egymással. Azt még nem tudni, hogy Aszad még ma is Moszkvában tartózkodik-e vagy már visszatért Damaszkuszba.

Oroszország múlt hónapban kezdte el bombázni a szír kormány elleni lázadók állásait, bár Putyin azt állítja, hogy a terroristák ellen akarnak harcolni ott, de az Iszlám Állam csapatait eddig alig  támadták.

Az orosz vadászgépek nyújtanak támogatást a szír kormányerőknek Aleppo ostrománál is, amibe Asszad oldalán iráni milíciás és a siíta Hezbollah egységei is beszálltak.

Az orosz-iráni-szír szövetségről és arról, hogy az orosz bombázók hogyan fedezik az iráni katonák felvonulását, itt írunk bővebben. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.