A férfiak negyede azt hiszi, nekik is van premenstruációs szindrómájuk

meghökkentő tudomány
2015 november 20., 07:52
comments 78

Brit tudósok végeztek el egy kutatást, tehát óvatosan kell kezelni az információt, de ha minden igaz, akkor 2412 embert kérdeztek meg – az egyik felük férfi, a másik felük nő volt – arról, hogy időszakosan érzékeltek-e olyan tüneteket, mint ingerlékenység, fáradékonyság és intenzív sóvárgás.

A férfiak 26 százaléka elismerte, hogy egy vagy több ezek közül előjön bizonyos rendszerességgel, néhányan azt is mondták, hogy a hónap egy bizonyos szakaszában szokott előfordulni. Mások idegesebbek és állandóan éhesek azokon a nehéz napokon.

Ugyanezek a tünetek azok, amik miatt az ötvenes években a NASA tudósai vitatkoztak, hogy felengedjenek-e nőket is az űrbe.

Jed Diamond az előző évtizedben találta fel ezt a szindrómát, Irritable Man Syndrome-nak nevezte el, állítása szerint a férfiaknak az év során változik a hormonszintje, és lehet, hogy éppen 30 naposak a ciklusok. Sokan vitatják az állítás tudományosságát. (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.