Belvárosi önkormányzat: Juhász Péter egy straumann!

politika
2015 november 25., 15:47
comments 359

Belváros-Lipótváros Önkormányzata levélben reagált szerdai cikkünkre, amiben idéztük Juhász Péter, kerületi képviselő Facebook-posztját

A történet lényege az, hogy Juhász  ajánlatot tett egy 237 négyzetméteres Erzsébet téri ingatlanra, amit az önkormányzat szerinte a piaci ár nagyjából feléért, 78 millió forintért készül értékesíteni az azt bérlő Sándor Sz. Zsoltnak, aki ügyvédként sokat dolgozik az önkormányzatnak. Juhász a Facebook-oldalán hirdetett gyűjtést, így jött össze neki 130 millió az ajánlatra, amit be is adott az önkormányzathoz. 

photo_camera Juhász Péter, az Együtt képviselője. 

Juhász évek óta sulykolja, hogy az önkormányzat hosszú ideje, rendszerszerűen ad el áron alul ingatlanokat barátoknak, bűnözőknek, kerületi dolgozóknak. Ebből lett mostanra elege Rogán Antal egykori hivatalának, és most már a Belváros állítja azt, hogy Juhász Péter nem tud elszámolni pénzügyeivel, sőt, mások nevében jár el annak érdekében, hogy megbízói hozzájuthassanak egy értékes belvárosi ingatlanhoz. A szöveg annyira pontos, hogy érdemes a teljes, vágatlan közlésre.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata:

"Juhász Péter az állítja, hogy több mint 130 millió forinttal rendelkezik, azonban a pénz eredetéről semmi nem lehet tudni.

Felmerül a gyanú tehát, hogy Juhász Péter más gazdasági társaságok, szereplők érdekeit képviseli, Juhász Péter nem más, mint egy straumann!

Juhász Péter semmitől nem riad vissza annak érdekében, hogy saját politikai karrierjét és mini pártját életben tartsa. Hol jogi, hol ingatlanszakértőt játszik, ahelyett, hogy a képviselői feladatainak tenne eleget.

Eddig azt állította, hogy létezik egy állítólagos vevő a szóban forgó ingatlanra. Ez a bizonyos vevő 2012-ben nyílt pályázat keretében megvehette volna az ingatlant, de még vételi ajánlatot sem tett.

Miután ezzel már nem tudja fenntartani a média érdeklődését, hirtelen szerzett állítólag 130 millió forintot.  Senki sem tudja, hogyan, honnan van ez a pénz, hiszen a pénz forrása ismeretlen.

Többször kiderült már és a bíróság is kimondta, hogy Juhász Péter valótlanságokat állít. Jelenleg is szándékosan állít valótlanságokat, hiszen a Lakástörvény és az ide vonatkozó rendeletek pontosan rögzítik az ingatlanok értékesítésének módját.

Jogilag nincs lehetőség ajánlatvételi kérelmet beadni egy bérlővel terhelt ingatlanra. Bérlővel terhelt ingatlan esetén sem az állam, sem az önkormányzat nem adhatja drágábban az ingatlant a forgalmi értékénél, mivel a törvény minden esetben a bérlőt védi.

Ezek tükrében a Juhász Péter által beadott vételi ajánlat jogilag értelmezhetetlen."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.