Tűzijáték-boltban vásárolhatott detonátorokat a párizsi terror kitervelője

Terrorizmus
2015 november 29., 13:39
comments 33

Egy tűzijátékokat áruló boltban vásárolhatott gyújtószerkezeteket a párizsi terrorakciókhoz a terrorakciók fő kitervelésével vádolt, jelenleg is körözés alatt álló Salah Abdeslam. 

A Le Parisiene-re hivatkozva a Telegraph azt írja, hogy egy Párizs észak-nyugati részén található pirotechnikai shop eladója jelentkezett az egyik rendőrségi forró dróton, mert felismerni vélte Salah-t, aki egy hónappal a támadás előtt járhatott a boltban. 

Szalad Abdeszlam, a 2015-ös párizsi terrortámadás-sorozat egyetlen életben maradt elkövetője és kitervelője
photo_camera Abdeslam Salah a francia rendőrség célkeresztjében.

A francia lapnak egy forrás úgy nyilatkozott, hogy Salah jogosítványával igazolta magát a boltban, ahol kamerák is figyelik a vevőket. 

A cikk szerint a gyanúsított tíz darab, elemmel működő detonátort vásárolhatott, és ezeket használhatták a november 13-i terrortámadások estéjén, amikor nyolc terrorista is felrobbantotta magát Párizs különböző pontjain, a Bataclan klubban és a Stade de France-nál. Az öngyilkos merénylők mellényeire erősített bombák élesítéséhez használhatták a gyújtószerkezeteket. 

A menekülésben lévő Salah az utolsó hírek szerint egy-két hete még Brüsszelben tartózkodott, és Szíriába próbál eljutni. 

Kapcsolódó hír, hogy a francia rendőrség a hét során talált egy kukában talált egy ehhez hasonló mellényt a város Montrogue negyedéhez közel. A feltételezés szerint ez is egy öngyilkos merénylőjé lehetett, aki valamilyen okból végül nem vett részt az akcióban. 

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.