Rekordrekorder Adele új lemeze

Popkult
2015 november 30., 08:17
comments 102

Óriási rekordot állított fel a megjelenése első hetében Adele 25 című új albuma:

  1. Amerikában 3,38 milliót adtak el.
  2. Nagy-Britanniában 800 ezer példányt vettek meg.

A 25 az első lemez, amiből több mint 3 millió darabot adtak el egy hét alatt a statisztikát 1991 óta vezető Nielsen Music adatai alapján, és csak 20 lemezből adtak el eddig egy hét alatt több mint 1 milliót. (A rekordot eddig a NSYNC tartotta a 2000-es No Strings Attached című lemezével, amiből az első héten 2,4 millió fogyott.)

A 25 az év legkelendőbb albuma is lett, mivel sokkal többet vettek belőle, mint az eddigi listavezető Taylor Swift 1989 című lemezéből, amiből 1,8 millió fogyott.

Adele előző, 21 című lemeze 11,24 millió példányban fogyott az Egyesült Államokban.

Az énekesnő harmadik albuma közben Nagy-Britanniában is rekordot döntött: Angliában több kelt el a héten, mint a top 200 összes többi lemezéből együtt, és végül több mint 800 ezer darabot adtak el belőle, ezzel lekörözte az eddigi csúcstartó Oasist, aminek a Be Here Now című lemezéből 696 ezer fogyott az első héten.

A brit lemezeladási listán a 25 ráadásul minden idők legtöbbször letöltött, toplista csúcsán álló albuma lett.

Adele új slágere is több rekordot megdöntött. A Hello volt az első szám, amit Amerikában egymillióan töltöttek le pénzért egyetlen hét alatt, és az volt minden idők legnézettebb klipje a megjelenése utáni 24 órában.

A 27 éves sztár a napokban jelentette be, hogy négy év után először 15 hetes koncertturnéra indul februárban, amelynek állomásai Nagy-Britanniában, Írországban és az európai kontinensen lesznek. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.