Aszad mindenkit helyretett

külföld
2015 december 02., 07:37
comments 171

Interjút adott egy cseh tévétársaságnak Bassár el-Aszad szíriai elnök, amelyben áttekintette hazája és a Közel-Kelet teljesen áttekinthetetlen helyzetét.

photo_camera AFP / SYRIAN PRESIDENCY FACEBOOK PAGE / HO

A kedd este vetített interjúban Aszad arról beszélt, hogy legfontosabb szövetségese, Oroszország hosszú távon is ki fog tartani mellette. Szerinte a törökök azért lőtték le az orosz katonai gépet, mert nem tetszik nekik, ahogy a dolgok Szíriában alakulnak, hogy kormánya egyre jobb pozícióba kerül a polgárháborúban.

"Szerintem az incidens megmutatta Erdogan [török elnök] igazi szándékát, hogy ingott meg a bizalma csak mert az orosz intervenció megváltoztatta a helyzetet az országban"

 - mondta a szír elnök.

Aszad szerint a "terror ellenes háború" jól áll, és nem fog e téren visszafordulni. Azt is állította, hogy amnesztiát adna minden olyan fegyveres harcosnak, aki kész lenne visszatérni a békés, polgári életbe, de tisztában van azzal, hogy az al-Kaida és az ISIS erre nem lesz hajlandó.

Aszad szerint egyébként igenis vannak terroristák a Szíriából Európába érkező menekültek közt megbújva.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.