Felmentették Ruttner Györgyöt

bűnügy
2015 december 05., 06:57
comments 91

Ügyvédi visszaéléssel, sikkasztással, és hamis tanúzással is vádolták, de a bíróság pénteken első fokon kimondta: Ruttner György ezeket nem követte el – írja a Bors.

Ruttnert – aki Stohl András ügyvédje is volt – azért jelentették fel, mert 2012 októberében vállalta, hogy egy testvérpárnak egy hónappal később visszafizet 30–30 millió forintot. Tavaly tavasszal őrizetbe is vették.

Ruttner korábban azt mondta: szorult helyzetében több régi ügyfelétől uzsorakölcsönöket vett fel, mert bedőlt a Ceglédbercel határában elindított munkahelyteremtő beruházása, és a nyakába szakadt a projektre felvett devizahitel is. Egy dolog biztosan elkészült a beruházáson: 4,5 hektáron Ruttner kisebb erődre emlékeztető luxusfarmja, amit még 2011-ben kénytelen volt meghirdetni 1,5 millió euróért, de ennyiért nem vitték el, az állítólagos uzsorakölcsönt pedig a nála hagyott letétekből fizette. Tízmilliós adótartozása is van.

Ruttner most azt mondta, hogy ez egy színlelt szerződés volt, és a pénzt hitelként vette fel a drága farmja miatt. Mint mondta, rendőri segítséget is kért a hitelezők miatt, akik azt javasolták, tovább ne fizessen.

Kozák János, az egyik károsult azt mondta a lapnak, hogy a bíró azt javasolta, indítsanak polgári pert, és hogy tovább fognak menni.

„Nem azt szeretnénk, hogy börtönbe menjen, de nem igaz, hogy visszafizette a kölcsönt”

– mondta. (Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.