Én már halálcsillagokat látok a Star Wars-dömpingtől

életmód
2015 december 09., 19:49
comments 220

Fenntartásokkal kezelem azokat az embereket, akik büszkén hirdetik magukról, hogy ők bizony a szívük mélyén örökké gyerekek maradnak. Szentül hiszem, hogy az az ideális, ha a felnőttek lelkükben felnőttek, a gyerekek pedig gyerekek.

Az elmúlt hónapokban az elszabadult marketingesek az egész országot gyereknek nézik, sőt hülye gyereknek. Nem vagyok benne biztos, hogy ez teljesen indokolt hozzánkállás.

Nem újdonság, hogy a Barcelona focicsapatával, Minyonokkal, Harry Potterrel a tolltartótól, a tejszeletig a srácoknak minden szart el lehet adni, de most az összes létező határt illegálisan átlépték a reklámosok. Ahogy közeledik a Csillagok háborúja legújabb epizódjának mozis bemutatója, úgy önti el az egész életet a Star Wars.

Nem lehet úgy végigmenni az utcán, bevásárolni vacsorára, nem lehet úgy megnyitni az újságokat, elmenni a bölcsibe a gyerekért, bulizni a haverokkal, hogy ne jönne szembe valamilyen formában legalább egy loncsos csubakka vagy egy rohamosztagos.

A dömping már lassan az ország identitást veszélyezteti. Ugyanis a Csillagok háborújá-s termékek nem csupán a hagyományos reklámtárgyakkal és nem csupán gyerekeket célozzák be, hanem a dúsgazdag csecsemőktől kezdve a nagyon szegény aggastyánokig mindenkit.

Egészen elképesztő termékekről is azt gondolják a marketingesek, hogy azok majd jobban fogynak, ha ráhúznak egy Darth Vader-sisakot. Egy centire vagyunk a Star Wars-os csirkelábtól.

Ez most a helyzet egy átlagos hipermarketben.

Egy átlagos magyar zebránál áll egy kényelmesen felöltözött magyar lány.
photo_camera Itt még úton vagyok a bolt felé. Egy átlagos magyar zebránál áll egy kényelmesen felöltözött magyar lány.
photo_camera Star Wars-os májkrém, Star Wars-os és ketchupos baromfi snack (a képet berlinteniszbajnoka készítette)
photo_camera Star wars-os Riska tej - "Ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, homogénezett, zsírszegény tej"
photo_camera Star Wars 7 sampon és tusfürdő 475 ml - Extra lágy formulája természetes módon tisztítja és ápolja a bőrt és a hajat.
photo_camera Ő leszen néktek üdvözítőtök/Valóban, valóban.
photo_camera Szatmári ízek! Rege Star Wars.os kukorica konzerv - Szuperédes csemegekukorica morzsolt, vákuumzárású
photo_camera P.E.Z.
photo_camera Star Wars gabonapehely gratis 3D pencil topperel. (A pencil topper = apró figura, valagán nagy lyukkal, aminek segítségével a ceruza végére lehet húzni.)
Minden elemében Star Warsos Kubu ital. Alma, eper, citrom ízesítéssel.
photo_camera Minden elemében Star Warsos Kubu ital. Alma, eper, citrom ízesítéssel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.