Itt a 10 legjobb karácsonyi ajándék, amire neked és az egész családodnak szüksége van

karácsony
2015 december 17., 07:55
comments 130

A karácsony nyilvánvalóan a szeretetről szól, ez nem is kérdés. A legtöbb ember, aki elmúlt 18 éves, általában azt feleli a szokásos kérdésre: "á, köszi, nekem megvan mindenem, nem kell ajándék", de ennek ellenére azért a felnőttek is kapni szoktak karácsonyi ajándékot, mert ajándékozni szép dolog. 

De milyen legyen az ajándék?

  • Legyen hasznos, ne legyen túl drága, ne legyen tucat, de ne is legyen olyan, amit utána úgyis kidobna... 
  • Legyen zokni?
  • Legyen idegesítő?
  • Milyen legyen?

Ha még te se találtad ki, mivel lephetnéd meg a rokonaidat, szeretteidet karácsonyra, ez a lista neked szól. Nem csak azért, mert olyan ajándékokról van szó, amiknek szinte mindenki örül, hanem azért is, mert a lista zömét csak az interneten lehet megrendelni, és esélyes, hogy csak januárban jönnek majd meg. És akkor nyugodt szívvel füllentheted: "nem felejtettelek ám el, de sajnos eddig tartott, amíg megjött az internetről!"

1. Taki bácsis kitűző

photo_camera PopularPins / Udvardi Ramóna

Udvardi Ramóna magyar designer 2015-ben alapította a Popular Pins Budapest kreatív műhelyt, ahol ilyen Taki bácsishoz hasonló egyedi kitűzőket, azaz pineket gyártanak. Egy kollekció egy téma köré csoportosuló pinekből áll, és minden pinből csak limitált mennyiségű (100 darab) készül, tehát garantáltan nem fog veled szembejönni az utcán. Ha tudod, hogy valamelyik ismerősöd örülne egy Taki bácsis (vagy bármilyen más) kitűzőnek, ne habozz rendelni egyet Ramónától, már csak azért sem, mert minden kitűző árából 500 forint a Gyermekétkeztetési Alapítványnak megy. A kitűzők darabja 2400 forint, és a PopularPins webshopból lehet megrendelni őket.

2. Loch Ness-i szörny merőkanál

photo_camera Aliexpress

Ismersz valakit, aki unja a levest? Segíts neki, dobd fel Loch Ness-i szörnnyel! A gyerekek szeretni, a felnőttek imádni fogják, a karácsonyi asztalnál ülő vendégek pedig hátast dobnak majd tőle. Kinek ne kéne egy Loch Ness-i szörny a levesébe, pláne, hogy csak 2 dollár (~600 forint) az Aliexpressen?

3. Barátságos állatfejes serpenyő

photo_camera Aliexpress

Ha választhatnál, hogy reggelente unalmas tükörtojást vagy mókás, állatfigurás tükörtojást egyél, mégis miért választanád az előbbit? Ajándéknak is tökéletes tulajdonképpen minden olyan ember számára, aki egy kicsit is szeret enni. 3 dollár (~900 forint) és egy kis várakozási idő befektetésével minden reggel barátságos alakú tükörtojással vagy palacsintával találhatod szembe magadat. Az Aliexpressről lehet megrendelni.

4. Gyönyörű kontaktlencsetartó

photo_camera Aliexpress

Meglepődnél, ha tudnád, mennyi ismerősöd visel kontaktlencsét, akikről nem is tudod! Rengeteg ember él a világon, aki a szemüveg helyett ezt a láthatatlan opciót választja, de a boltokban kapható esztétikus lencsetartók aránya mégsem idomul ehhez. Pedig a szép kontaktlencse-tartókra igény van, titokban minden lencseviselő álma reggelente egy olyan tartóból kivenni a lencséket, amibe beleharapni is élvezet lenne. Nemtől függetlenül 16-116 éves korig ajánlott ajándék, és csak 1 dollár (~300 forint) az Aliexpressen.

5. Agy formájú sapka 

photo_camera Ikea

Mindenkinek kötelező, akinek Zseni a keresztneve, vagy akinek csak szimplán van agya és szeretné megvédeni azt a hidegben. Az agyas sapka akkor is jól jön, ha a szórakozóhelyen nem tudjuk mivel felhívni magunkra a figyelmet, vagy ha éppen Mohó Jojósat játszunk otthon. Az Ikeában lehet beszerezni, összesen 1990 forintért. Káposztalé van agy helyett a fejében annak, aki ezt kihagyja!

6. Színezőkönyv

Azt mondják, az energia nem vész el, csak átalakul. Talán így van ez a papíralapú könyvek olvasásába fektetett energiával is: egyre népszerűbbek ugyanis a felnőtteknek való színezőkönyvek, amiket olvasás helyett színezni kell. A műfaj egyik első vagy talán legelső példánya, a Titkos Kert Johanna Basfordtól származik. Jó ajándék azoknak, akik szeretnek kézimunkázni, de nincs idejük arra, hogy sokat foglalkozzanak vele, vagy egyszerűen csak szeretnek belemerülni rajzolás közben a gondolataikba. 3000 forint körül kapható a nagyobb magyar könyvesboltokban.

7. Hajvasaló hajkefe

photo_camera Ebay

Ha olyasvalakinek keresel ajándékot, akiről tudod, hogy hosszú a haja és szeretné, ha egyenesebb lenne, állj meg most! Megtaláltad a neki való tökéletes ajándékot. Imába fogja foglalni a nevedet bárki, akinek eddig megkeserítette az életét, hogy a hajvasaláshoz szükséges két dolog mindkét kezét lefoglalja. Neked csak egy kis figyelmesség és 18 dollár (~5200 forint), másnak a világ legjobb ajándéka az Ebayről.

8. Star Wars sütikiszúró

photo_camera Aliexpress

A világon nem maradt sok hely, ahol egy star wars témájú kiegészítő ne lenne unalmas, de szerencsére azért még vannak ilyenek. Ilyen hely például a konyha is, mézeskalács-készítés közben. Kihagyhatatlan ajánlat, csak másfél dollárba (~450 forintba) kerül az Aliexpressen.

9. Emoji párna

photo_camera Aliexpress

Tökéletes ajándék fiúknak, lányoknak, a Z generáció összes tagjának és minden olyan embernek, aki szívesen fejezi ki magát emojikkal szavak helyett. Az Aliexpressen darabját 5,6 dollárért (~1600 forintért) adják, ami igazán nem túlzás érte.

10. Télapós vagy hóemberes vécéülőke-huzat

photo_camera Aliexpress

Életünk során állítólag összesen 3 évet ülünk a vécén, ami sokkal több idő, amennyiszer életünk során a karácsonyt ünnepeljük. Miért is fosztanánk meg az életünket végigkísérő társunkat a karácsony hangulatától? Egy télapós vagy hóemberes vécéülőke már 3 dollárért (~900 forintért) a vécénké lehet, szintén az Aliexpressről.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.