A Bazilikánál eszkalálódott a Nagy Budapesti Oszlopháború

POLITIKA
2016 január 05., 13:47
comments 407

VÉGSŐ UPDATE 15:23: Váratlan fordulat az oszlopháborúban, meghátráltak a fővárosi oszlopbontók!!4! Botos tudósító jelentése szerint a Budapest Közút szakemberei "nem akarták, hogy bontás közben megsérüljenek a Mahir biztonsági őrei", ezért abbahagyták a Bazilika előtti hirdetőoszlop bontását. Három másik helyszínen, az Andrássy úton és a Podmaniczky utcánál, ahol nincsenek biztonságiak, tovább bontanak. "Ez egy Pintér Béla darab" - összegezte élményeit Botos tudósító.

A Mahir négy biztonsági embere körbeállta és testével védi Simicska Lajos reklámcégének a Bazilikánál álló hirdetőoszlopát, amit a főváros cége, a Budapest Közút szakemberei próbálnak eltávolítani.

Fotó: Botos Tamás
photo_camera Fotók: Botos Tamás

Botos tudósító helyszíni beszámolója szerint a rendőrség is a helyszínen van, de közbe csak akkor avatkoznak, ha szabálysértést is tapasztalnak. De azt egyelőre nem tapasztalhatnak, mert a főváros oszlopeltávolító szakemberei is kivárásra játszanak, így a biztonsági őröknek sem áll módjukban szabályt sérteni.

UPDATE 15:18: Felforrósodott a helyzet a Bazilikánál, a mahires biztonságiak próbálják lefogni az oszlopot. A rendőrök szóltak, hogy ez szabálysértés, amire a Mahir ügyvédje azzal vágott vissza, hogy az oszlop elbontása pedig lopás.

photo_camera

UPDATE 15:01 Botos tudósító jelentése szerint a Budapest Közút oszlopbontó-teherautója eltávozott a helyszínről, de csak azért, hogy egy még nagyobb oszlopbontó-teherautó vegye át a helyét. Azzal már bontani is fognak.

photo_camera

A Budapest Közút amúgy négy helyszínen is bontja a Mahir oszlopait az Andrássy úton, de a Mahir biztonsági őrei egyelőre csak a Bazilikánál állót védik.

photo_camera

A fővárosi közgyűlés tavaly szeptemberben mondta fel a Mahirral tíz éve, 25 évre kötött szerződését a hirdetőoszlopokról, majd decemberben úgy határozott, hogy azokat, amennyiben a cég magától nem távolítja el, a Mahir költségére a főváros bontja el. A Mahir jogellenesnek tartja és vitatja a fővárosi közgyűlés szerződésbontását, az Andrássy úti oszlopokkal kapcsolatban pedig azt is felvetette, hogy mivel az Andrássy út világörökségi védelem alatt áll, az oszlopok elbontása műemlékvédelmi problémákat is felvethet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.