Az Iszlám Államnak is sok volt, hogy Szaúd-Arábiában kivégezték a foglyokat

külföld
2016 január 06., 16:09
comments 39

A dzsihádista terrorszervezet megfenyegette a szaúdi királyságot, hogy le fogják rombolni azokat a börtönöket, ahol dzsihádistákat tartanak fogva.

A kalifátust alapító terroristákat is az háborította fel, hogy Szaúd-Arábia kivégzett a múlt héten 47 embert. Közülük a vádak szerint 43 az al-Kaida terroristája volt. 

Az ISIS-nek korábban több támadása is volt Szaúd-Arábiában, most a al-Ha'ir és a Tarifa börtönök ellen ígért támadást, ahol a terroristaszervezetek számos szimpatizánsát és vélt vagy valós tagját tartják fogva. 

Ugyan az Iszlám Állam és az al-Kaida riválisok, akik között számos ideológiai különbség is van, de a Szaúd-Arábiával szembeni ellenérzésük közös. 

Szaúd-Arábiában szombaton hajtották végre a kivégzéseket. Az áldozatok között volt négy síita muszlim, köztük egy ismert hitszónok, Nimr al-Nimr is, ami miatt borzasztó feszült lett a viszony a szaúdiak és Irán között. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.