Az FHB csicskul

gazdaság
2016 január 08., 15:31
comments 65

Van az az ember, akire ráront egy másik, és össze-vissza üti, de erre a mi emberünk nem üt vissza, csak azt ismételgeti, hogy

„Ne, ne, haver, ne! Ne, haver, én tökre bírlak. Lécci, haver, ne!”

Na, ez az ember most az FHB.

Spéder Zoltán tőzsdén jegyzett bankja úgy akart tőkét emelni, hogy ezzel csökkent volna a magyar államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonhányada. A tőkeemelést az FHB tervei szerint a Takarékbank és több takarékszövetkezet együtt hajtották volna végre, ezzel pedig lényegében lezárult volna a Spéder-bankbirodalom és a takarékok integrációja.

Az MNV ezért még 2015 végén perrel kezdte fenyegetni az FHB Nyrt-t. Az FHB-vezér Spéder Zoltán tulajdonában álló újságok, az index.hu és a portfolio.hu erre olyan cikkeket közöltek, amik szerint az MNV Orbán akarata ellen játszik, amikor gáncsolni próbálja az integrációt, hiszen a miniszterelnök a korábbi megszólalásai alapján az integráció feltétlen híve.

Erre az MNV egyre keményebb közleményeket adott ki, Spéderre rontott a Fidesz-frakció háziblogja, pénteki Kossuth-rádiós beszédében pedig Orbán is megmondta, hogy az állam mindenképp benne akar lenni a tőkeemelésben.

Az FHB és a szintén Spéderhez köthető üzletemberek által irányított Takarékbank csütörtök este már visszakozott: azt mondták, hogy készek megoldani, hogy az MNV fenntarthassa a tulajdonhányadát.

Most az FHB újabb közleményt adott ki, amiben tovább teper. Azt írják, ők kidolgozták annak lehetőségét, hogy az MNV is részt vehessen a tőkeemelésben, ezt a lehetőséget már fel is kínálták az MNV-nek, már csak a nagyságos urak megtisztelő válaszára várnak.

„Mind a Takarékbank Zrt, mind az FHB Jelzálogbank Nyrt, mind a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete

elismeri és nagyra értékeli a Magyar Állam és a Kormány szerepvállalását az Integráció létrehozásában és eddigi támogatásában.

A Magyar Állammal meglévő kiváló kapcsolatok fenntartása, illetőleg megerősítése érdekében hozott döntést az FHB Jelzálogbank Igazgatósága feltételes tőkeemelésről, illetve a Takarékbank Igazgatósága arról, hogy az általa a 2015. december 30-án történt tőkeemelés során lejegyzett részvényekből felajánl az MNV részére akkora mennyiséget, hogy azok megvásárlásával az MNV tulajdoni hányada az FHB Jelzálogbankban elérje a decemberi tőkeemelést megelőző 7,32%-os szintet, amivel a két bank hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az MNV által kifejezett, az FHB-ban korábban meglévő részesedés megtartására vonatkozó szándéka teljesüljön.”

Ne, ne, haver, ne üss tovább! Lécci, haver, régen olyan jóban voltunk :(

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.