Elképesztő dillema a Magyar Krónikánál: ki lesz jövőre az év embere?

Média
2016 január 08., 12:46

Ki lett vajon 2015 embere a Magyar Krónika szerint?

Pumped Gabó? Cailtlyn Jenner? Schiffer András? Fluor Tomi? Hosszú Katinka? Vlagyimir Putyin? 

Nem, nem, nem, nem, nem és nem!

photo_camera

2015-ben az év embere Orbán Viktor lett az Orbán Viktor ötlete alapján, az Orbán Viktor által e célra kiutalt pénzből alapított Magyar Krónika című értelmiségnek szánt kormányfolyóiratban. Aminek ezzel a szöveggel toborzott levélben szerzőket Kerényi Imre:

Tudatom, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Magyar Krónika címmel új havi folyóirat indítását szorgalmazza, melynek megalkotásában – mint szerző – személyesen maga is közreműködne. Miniszterelnök úrral egyeztetve tisztelettel felkérem, hogy e szellemi vállalkozásban – mint szerző – írásaival Ön is vegyen részt.

Mindez felvet egy rettenetes, kínzó kérdést, mármint Kerényi Imrééknek retteneteset: ki legyen 2016 embere? Azért olyan borzasztó nehéz dönteni, mert akad hét - igen, 7 ! - szinte teljesen egyformán méltó és esélyes jelölt:

Lévai Anikó
Orbán Ráhel
Tiborcz István
Orbán Gáspár
Orbán Sára
Orbán Róza
és
Orbán Flóra 

(via munchausenparokaja)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.