Kivezettek egy muszlim nőt Donald Trump gyűléséről

Tbg
külföld
2016 január 09., 08:58
comments 360

Rose Hamidot a biztonsági őrök vezették ki a legnépszerűbb republikánus elnökjelölt, Donald Trump gyűléséről Rock Hillben, Dél-Karolinában pénteken.

Hamid muszlim, és egy sárga csillaggal a mellkasán érkezett az eseményre, és mint arról később a CNN-nek beszámolt, azért ment el, hogy lássák Trump támogatói, hogyan is néz ki egy muszlim.

Hamidot állítása szerint különösebb ok nélkül vezették ki a teremből, miután a megjelentek közül sokan elkezdtek sziszegni rá, bekiabáltak neki, és a társának, Marty Rosenbluthnak.

Mindketten csendesen szerettek volna tiltakozni Trump muszlimellenessége miatt. A nő egyébként 56 éves, és légikísérőként dolgozott.

„Gyűlölnek minket, ami elfogadhatatlan. Ez az ő gyűlöletük, nem a miénk”

- mondta Trump, miközben kivezették Hamidot.

A később a CNN-nek Hamid maga mesélte el a sztorit, és amikor megkérdezték, szavazna-e Trumpra, nemmel válaszolt. Egy betelefonáló azt kédezte tőle, volt-e nála pokolgép az eseményen.

A helyi rendőrség azzal indokolta a közbelépést, hogy zavarkeltést akadályozott meg.

Donald Trump ősszel kavart óriási vihart azzal az, egyébként egy kvázi kivitelezhetetlen alkotmánymódosítás nélkül teljes mértékben kivitelezhetetlen kijelentésével, hogy megtiltaná a muszlimoknak, hogy az USA-ba jöjjenek. (Think Progress)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.