Bohócőrjárat a válasz a finn migránsfegyelmezőkre

külföld
2016 január 17., 15:42
comments 374

Ahogy Németországban, úgy Finnországban is feltűntek a migránsfegyelmező önkéntes csoportok. Ott van például a Soldiers of Odin („Odin Katonái”), a háború és a halottak északi istenéről elnevezett szélsőjobboldali szervezet, ami egy határ menti településen közelében alakult, és már 500 tagja van. A szélsőjobboldali tagok fekete bőrkabátban járják az utcákat, és azt állítják, a „bennszülött finneket” védik, és „Nem várunk szívesen migránsokat!” feliratú táblákkal tüntettek. Egyelőre nem érkeztek jelentések, hogy összecsaptak volna migránsokkal, akiket „iszlamista betolakodóknak” neveznek.

Ha ez nem lenne elég, Tampere most két tűz közé került, mert megjelent az utcán a Loldiers of Odin is, ami szintén veszedelmet jelenthet a lakosságra. A tagjai bohócruhában járőröztek ugyanott, és a Soldiers of Odin tagjai mögött sétálva és táncolva énekeltek viccesnek szánt dalokat, miközben a neonáci logókat és feliratokat kifigurázó zászlókat és transzparenseket vittek (például: „Sieg Fail!”). Mint mondták, az a céljuk, hogy az utcák szórakoztatóbbak legyenek.

Ennél sokkal jobb volt, amikor Dél-Karolinában tavaly egy férfi a Valkűrök lovaglását játszotta hülyejárás-effektként, miközben az utcán a Ku Klux Klan tagjai vonultak fel. (YLE)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.