Addig tüntetnek a taxisok, amíg letölthető marad az Uber

közlekedés
2016 január 18., 07:48
comments 950

A taxisok hétfő hajnalban indított, előre be nem jelentett demonstrációja töretlenül zajlik Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében. 

A felsorakozott gépkocsik még mindig egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat, a helyszínt a rendőrség biztosítja. A Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út kereszteződésében nem működnek a jelzőlámpák, rendőrök irányítják a forgalmat. A belváros felé jelentős a torlódás. 

Fotó: Ács Dániel/444
photo_camera Fotó: Ács Dániel/444

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 9-es autóbusz megnövekedett menetidővel közlekedik, a 105-ös autóbusz az Apor Vilmos tér felé terelt útvonalon jár, nem érinti a Deák Ferenc téri megállót.

photo_camera

A demonstráló taxisok egyike az MTI-nek azt mondta, körülbelül 130 autót vártak reggel. Hozzátette, addig maradnak, amíg a „telefonszolgáltatók” online áruházaikból el nem távolítják a Uber applikációját. Arra a felvetésre, hogy ez 1-2 órán belül nem feltétlenül teljesül, azt válaszolta, „több napra készültünk”.

photo_camera Fotó: Ács Dániel/444

Pusztai László, az egyik taxistársaság képviseletében azt mondta, a rendőrség azt kérte tőlük, a városban máshol ne legyen forgalomlassítás, ezt pedig a taxisok meg is ígérték. Azt is mondta, hogy 11 óráig biztosan maradnak, akkor ugyanis a Városházára mennek, hogy átadják petíciójukat. 

A taxisok elképesztő hangulatú közleményét itt lehet olvasni. 

Arról, hogy mi is az az Uber és miért utálják világszerte ennyire a taxisok, korábban részletes cikkben foglalkoztunk. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.