Csalódottan jöttek ki a taxisok Tarlóstól

közlekedés
2016 január 18., 11:32
comments 199

Tudósítónk jelenti a Városháza elől, hogy kijött az a három taxis, akik az elmúlt félórában Tarlós Istvánnal tárgyalhattak. Nagyon kevés részletet voltak hajlandóak elárulni a találkozóról, egyikük annyit mondott, hogy „negatív” volt Tarlós hozzáállása, egy másik taxis pedig annyit, hogy elvi támogatást kaptak a főpolgármestertől.A taxisok szemmel láthatólag kevesellték, csalódottnak tűntek, mint kiderült, Tarlós arról beszélt nekik, hogy ugyan teljesen az Uber ellen van, de ebben a helyzetben nem kompetens. 

Arra a kérdésre, hogy folytatják-e a tüntetéseket, egyikük annyit mondott, hogy azok csak most kezdődnek. Ugyanakkor azt nem mondták meg, hogy mit terveznek most. Sok szempontból meglehetősen szervezetlennek tűntek. Viszont a Városháza utcát otthagyták, visszatérnek a Bajcsyhoz, ahol többen az útszakasz teljes elfoglalását javasolták. 

A tüntetés helyszínén korábban Karsai Katalin, a Magyar Taxisok Szakszervezete kommunikációs vezetője válaszolt újságírók kérdéseire. Ez az eddigi hőzöngésekhez képest részletesebb összefoglalója annak, mi baja van a taxivállalatoknak az Uberrel:

A taxisok hétfő hajnalban kezdtek forgalomkorlátozó demonstrációba a belváros közepén, a céljuk az, hogy tiltsák be az Ubert Magyarországon. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.