Legalább 600 milliót költött az állam a dunaújvárosi stadionra. A csapat most csődközelbe került, mindenkit kirúgnak.

foci
2016 február 05., 09:28
comments 131
photo_camera A Dunaferr Aréna. Forrás: Wikipedia

Közleményt adott ki a Dunaújváros PASE másodosztályú labdarúgócsapatának vezetése. Azt írják, nem sikerült megfelelő szponzorokat bevonzani, elfogyott a pénz, így a teljes szakmai stábot és az összes profi játékost menesztik, és saját nevelésű játékosokkal bekkelik végig a szezont. A vezetők kérik a szurkolóik támogatását és kitartását. 

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében 2014 végére 600 millió forintért építették ki a világítást a csapat otthonát adó Dunaferr Arénában. (A munkát az Elios Zrt. és a Roneko Kft. alkotta Duna2014 Konzorcium végezte el.)  Nyáron a gyepszőnyeget is felújították, ami ma már fűthető. Ezt a melót az Aquatherm nevű cég végezte el, melynek német anyavállalata olyan csapatok stadionjában végzett már ilyen munkát, mint a Real Madrid, az Udinese vagy a Schalke 04. 

A stadiont bő egy év alatt sikerült tehát tökéletes állapotba hozni, egyedül a klub zakatol közben csőd felé. A pálya egyszeri felfűtése kábé 1 millió forintba kerül, erre a luxusra már nem marad pénze a csapatnak. De legalább a fiatal játékosok európai körülmények között edződhetnek az NB II-ben. 

UPDATE - 12.35

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében a stadion teljes felújításának bekerülése volt 600 millió forint. A Duna 2014 Konzorcium által elvégzett munka ennek részeként valósult meg, és összesen 195 millió forintba került.   

(Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.