Ezen a héten vajon hogy gáncsolják ki a kötelező vasárnapi zárva tartás elleni népszavazást?

POLITIKA
2016 február 22., 12:16
comments 147

Holnap az MSZP újra benyújtja a kötelező vasárnapi zárva tartás elleni népszavazási kérdését.

Ha minden igaz ez lesz a 19. próbálkozás, az eddigiek közül valamiért egyből sem lehetett jóváhagyott kérdés.

Az előző körben az MSZP kérdését egy totális zagyvaság ütötte ki, mert az a Választási Bizottság szerint az 30 másodperccel korábban érkezett. Aztán kiderült, hogy az kamukérdés benyújtójának pont egy vasárnapi is nyitva tartó kisboltja van.

A Kúria holnap dönti el, hogy az a kérdés, rendben van-e, de még a bírósági népszavazási ügyekben hozott megkérdőjelezhető döntéseit ismerve sem valószínű, hogy átengedik.

Így aztán várhatóan újra megnyílik az út egy új kérdés előtt, és tök izgalmas, hogy most hogy fogják megakadályozni, hogy érdemi kérdés kerüljön a boltzárról a választók elé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.