A fideszes többség elutasította a törvényjavaslatot, amivel könnyebben lehetett volna börtönbüntetésre ítélni az állatkínzókat

politika
2016 március 01., 09:32
comments 266

A parlament igazságügyi bizottságának fideszes és KDNP-s többsége elutasította az MSZP törvényjavaslatát, ami alapján könnyebb lenne komoly börtönbüntetést kiszabni az állatkínzókra és állatgyilkosokra.

A törvénymódosításért nemrég ezrek tüntettek a Kossuth téren, és Orbán Viktor is kiállt a Facebookján az állatvédők mellett.

Az elutasítás mögött az állhat, hogy a Fidesz általában azokat az ellenzéki javaslatokat is lesöpri, amik céljával egyébként egyetért. Azért csinálják ezt, hogy később saját javaslatot nyújthassanak be, és azt fogadhassák el, ne az ellenzékét.

Az MSZP az igazságügyi bizottság döntése után közleményben ment neki a Fidesznek, azt írták, hogy a párt az állatkínzók pártján áll. (Allatportal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.