Tarlós István to the rescue: a főpolgármester utasította a köztereseket, hogy ne bírságolják azt, aki épp parkolójegyet vesz

Budapest
2016 március 07., 05:25
comments 170

Tarlós István főpolgármester utasította a közterület-felügyelőket, hogy Budapesten a parkolójegyek utólagos bemutatásának megnyugtató rendezéséig ne bírságolják azokat az autósokat, akiknek azért nincs a szélvédőjük mögött jegy, mert éppen megvásárolják azt - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A Kúria szeptemberben a parkolójegyek utólagos bemutatását szabályozó jogszabály több részletét megsemmisítette, mire a városvezetés februárban a mozgáskorlátozottakra vonatkozó részek kivételével az egész érintett bekezdést törölte. Ez nagy felháborodáshoz vezetett, hiszen ezzel a lehetősége is elveszett annak, hogy valaki utólagosan mutasson be olyan parkolójegyet, ami érvényes volt a megbírságolása időpontjában.

A Magyar Nemzet szerint a főváros attól tartott, hogy a korlátlan utólagos bemutatással sokan visszaélnek majd, de az elmúlt hónapok adatai szerint ezzel a lehetőséggel az autósok alig 10-15 százaléka élt.

A lapnak Tarlós István főpolgármester elismerte, hogy hibáztak, és a Kúria határozatának indoklásában szereplő felhívást, hogy a visszaélések visszaszorítására találjanak törvényes megoldást, nem fogadták meg. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.