A TV2 fillérre utánament Juhász Péter lakbérének

POLITIKA
2016 március 17., 18:54
comments 714

"Ma reggel Irént vittem iskolába. Ahogy kilépek a kapun, azt látom, hogy egy óriási kamerával áll egy ember az utcán és leskelődik az ablakunkba. Akkor még nem tudtam mire vélni a dolgot, de most bejelentkezett a TV2, hogy jönnének megkérdezni az ingatlanjaimról (...)"  

- írta a Facebookon Juhász Péter csütörtök délután, és már egy bekezdésből érezni lehetett, hogy érdemes lesz figyelni az állami banki kölcsönből felvásárolt csatorna esti, Tények című hírműsorát. 

photo_camera

A műsor - amit kinevezett hírigazgatóként már hetek óta Szalai Vivien, a korábban a Századvégnek dolgozó szerkesztő felügyel - nem okozott csalódást. Kiderült, hogy a

"drogügyeiről is ismert politikus"

gyanúsan nagy lábon él. Mint az oknyomozás fényt derített rá, a három gyereket nevelő Juhász nem elég, hogy

  • Budán,
  • panorámás lakásban,
  • 130 négyzetméteren,

tengeti hétköznapjait; mindezt a város egyik legdrágább környékén teszi. A riporter - a kormánypárti hátszéllel alapított Magyar Időktől érkezett Kunfalvi Nóra - nem bízta a véletlenre a dolgot: az operatőr alaposan körbejárta az ingatlant és felfedezte a cigarettával a szájában munkába induló politikust. 

A Tények munkatársa egy ingatlanszakértőt is megkérdezett, aki szerint ezen a méregdrága környéken 300 ezer alatt nemigen lehet lakást bérelni, de az átlag ennél magasabb. Jobb lakásokért havonta akár 600 ezer vagy annál több forintot is elkérnek.

photo_camera Az ingatlanszakértő segít. 

Szembesítették  ezzel Juhász Pétert, aki bevallotta: 350 ezer forintos fizetést kap a párttól; a család pedig ebből, barátnője keresetéből és magánemberek adományából gazdálkodja ki azt a 200 ezer forintot, ami a lakás bérleti díja.

Kiderült, hogy a család két hónapja lakik az új bérletben és még nem tudta kifizetni a hónapban esedékes lakbért, ezért továbbra is várja azoknak a segítségét, akik támogatják őket.

"Felhívtam a figyelmet arra, hogy Orbán egy 13 hektáros területen él 5 kastélyban. Tegnap még az is kiderült, hogy a birtokot övező földeket is mind megvették Mészáros Lőrinc neváre, aki Orbán strómanja. Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztem ellene. Erre mi a TV2 reakciója? Nem, nem azt kezdik el kutatni, hogy Orbánnak honnan van ennyi pénze, hanem azt, hogy nekem miért nincs."

Juhász a délutáni posztjában azt is írta, "kiváncsian várja", mi kerül bele a híradóba mindabból, amit elmondott. Az a riport alapján nem világos, hogy pontosan milyen részletek maradhattak ki a vágott verzióból; mindenesetre vagyonnyilatkozati eljárásról, Orbán Viktorról, Mészáros Lőrincről és kastélyokról nem esett szó. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.