Így lehet pillanatok alatt 100 ezer olvasót csinálni

Média
2016 március 17., 12:40
comments 52

"Faktor jól prosperál, napi átlag 100 ezer látogatója van, ezt sikeres projektnek gondolom, büszke vagyok arra, hogy a megalkotásában részt vehettem."

Nagyon sok szempontból erős ez az interjú György Bencével, az Origo új főszerkesztőjével a Kreatívban.

A Faktor nyilvános látogatottsági adatai (ahogy másoké is) a Gemius OLA-ban követhetőek. Ebben nincs napi átlag százezer látogatójuk. Február 1. óta mérik, azóta hét alkalommal voltak 100 ezer felett. A napi átlagos látogatószám 85 ezer.

photo_camera

Egyébként ilyen rövid idő alatt ez is nagyon sok, és a nem nyilvános Google Analyticsban ez valóban napi 100 ezer fölötti átlag kell legyen.

Honnan volt ennyi olvasó?

photo_camera

A Similarwebről kb. kiderül, hogy ennek nagyon nagy része vásárolt forgalom. Hírkereső, Kapu, Hírstart, stb.. Nincs az ilyen vásárlással alapvető baj, ez teljesen bevett a piacon.

photo_camera

Viszont itt nincsen szinte semmilyen más forgalom. Se címlapi, se keresési, se közösségi médiás.

Az volt a sikeres projekt, hogy nagy pénzért megvettek kb. minden, a magyar piacon megvehető usert, és aztán pakolták ki a “Reformok működnek” bannereket.

photo_camera

Ha a Faktor jól prosperál, akkor az azért van, mert az államilag ráirányított pénz sokszorosa volt annak, amennyiért a forgalmat vették.

Ezt azért nehéz önálló piaci vagy szakmai teljesítménynek tekinteni.

A Youtube megtekintési számok is mutatnak abból valamit, hogy milyen valódi olvasói érdeklődés volt a Faktor tartalmára.

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.