Vörös riasztás a korallfehéredés miatt Ausztráliában

külföld
2016 március 21., 11:55
comments 27

A legmagasabb szintre emelték a hét végén Ausztráliában a Nagy-korallzátony korallfehéredése miatti riasztást.

A Nagy-korallzátony.
photo_camera A Nagy-korallzátony. Fotó: Sarah Ackerman / Flickr / Wikimedia Commons CC BY 2.0

Hogy ennek a riasztásnak, pláne a fokozatoknak mi értelme van, azt a hír többszöri átolvasása után sem igazán értem, mert hirtelen tenni a korallfehéredés ellen nem lehet:

azt elsősorban az óceán felmelegedése, amit pedig maga a globális felmelegedés okoz, azt pedig nem most fogják hirtelen megoldani.

Legalábbis a korallzátonyért felelős ausztrál hatóságot vezető Russel Reichelt szerint a klímaváltozás okolható leginkábba a zátony pusztulásáért.

Az ausztrál környezetvédelmi minisztert, Greg Huntot ez nem hatotta meg, ő egyből repülőre ült, hogy ezzel a környezetet lehető legjobban terhelő módszerrel mérje fel a helyzetet, amiről meg is állapította, hogy

nem is olyan rossz, mint azt elsőre gondolták, és nem olyan súlyos, mint például 1998-ban volt.

Mondjuk ő legalább nem is említette, hogy a globális felmelegedésnek köze lehet a tenger felmelegedése miatt pusztuló korallzátony pusztulásához - ezért több környezetvédő csoport is bírálta. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.