Két szíriai mentett meg egy bevándorlásellenes német szélsőjobboldali politikust az autóbalesete után

külföld
2016 március 23., 18:31
comments 346

Nemrég mendékkérők emberségét és jóindulatát éltette a bevándorlásellenes, szélsőjobboldali német NPD párt egyik jelöltje, Stefan Jagsch. A férfi az NPD Hesse-i jelöltje, és azért tett ilyet, mert

két szíriai menedékkérő mentette meg egy autóbaleset után.

Jagsch március 16-án autójával egy fának ütközött Altenstadt és Büdingen között. A két arrajáró szíriai menedékkérő kihúzta a súlyosan sérült politikust az autóból, és szakszerű elsősegélyt nyújtottak neki, amíg a mentő meg nem érkezett, majd elmondták a mentőknek és a tűzoltóknak, hogyan történt a baleset.

A párt helyi szervezetének vezetője is elismerően beszélt a szíriaiak segítségéről.

Az NPD a legtöbb német tartományban a fennmaradásért küzd, mert újabb szélsőjobboldali erők jelentek meg. A legutóbbi helyi választásokon viszont egészen jól szerepeltek Jagsch kerületében, több mint 10 százaléknyi szavazatot szereztek. A jó szereplés nem kis részben annak köszönhető, hogy nagyon keményeket mondanak a bevándorlókról.

Egy fotó Jagsch Facebook-oldaláról
photo_camera Egy fotó Jagsch Facebook-oldaláról

Jagsch januártban maga is résztvett egy neonáci felvonuláson, ahol a bevándorlókat megszállóknak, haszonlesőknek és törvényeket nem ismerő főemlősöknek nevezték. (Guardian)

(A címlapi kép a politikus Facebook-oldaláról van.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.