Lázár halállistájának kétharmadát hagyta jóvá a kormány

politika
2016 április 06., 03:29
comments 61

Lázár János korábbi, 73-as halállistájáról végül 49 kormányzati háttérintézményt szüntetnek meg az Origó szerint. A lap úgy tudja, hogy a kormány kedden hozta meg a végleges döntést az intézmények bezárásáról. Külügyi- és Külgazdasági Intézetnek valószínűleg annyi lesz, de ugyanúgy megszűnik jogutód nélkül a Növényi Diverzitás Központ is. 

A Miniszterelnökség eredetileg február elejére ígérte a döntést, de a háttérben beindult alkudozások miatt mostanáig húzódott a döntés. A lap szerint Balog Zoltán emberierőforrás és Fazekas Sándor agrárminiszter szívták meg a legjobban, mert alóluk rántották ki a legtöbb intézményt. Nem véletlen, hogy az év elején komoly birkózás indult be Lázár és Fazekas között a halálra ítélt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal sorsa miatt.

A megállapodás szerint tömeges elbocsátás nem lesz az intézményeknél, valamilyen állást probálnak keresni a háttérintézmények dolgozóinak, de az biztosnak tűnik, hogy a nyugdíjba küldött munkatársak pozícióit nem töltik be.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.