A Halhatatlanok Klubja kiállt Kiss László és az úszószövetség mellett

politika
2016 április 08., 05:10
comments 741
link Forrás

A Halhatatlanok Klubja megértéssel és megbecsüléssel fogadta a Magyar Úszó Szövetség vezetőségének és edzőbizottságának Kiss László szövetségi kapitány, mesteredző melletti kiállását – írja az MTI. Pont erről szólt ez a cikkünk.

A Halhatatlanok Klubja egy 20 magyar olimpiai bajnokot tömörítő klub, amit 1991-ben a Magyar Sportújságírók Szövetsége hívott életre. Elvileg ők a jelenlegi tagok: Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Faragó Tamás, Földi Imre, Gyulay Zsolt, Hegedűs Csaba, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Keleti Ágnes, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Nagy Tímea, Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Székely Éva, Török Ferenc, Vaskuti István, Wichmann Tamás és Kásás Tamás. Hogy mindannyian támogatták-e a kiállást, azt nem tudjuk.

Az elnök Kárpáti György háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázó, aki a mostani nyilatkozatban úgy fogalmazott:

a sport egyik legnagyobb értéke az az összetartás, amely érvényt kap azokban az esetekben is, amikor egy-egy sportember komoly bajba kerül.

„Az együvé tartozás, az egység nem csak akkor kaphat érvényt, amikor a sikerek megszületnek, hanem a legnehezebb pillanatokban is” – áll a Kárpáti György jegyezte dokumentumban.

Kiss Lászlóról kedden derült ki, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval együtt megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért 3 év börtönre ítélték, de hogy mennyit kellett leülnie, nem világos. A 75 éves Kiss csütörtökön a magyar sport érdekeire és a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről, de jelezte, az „ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében” megtette a szükséges lépéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.